Kids Tennis

Wat is Kids Tennis?

KidsTennis is hét nieuwe concept van TennisVlaanderen. De kinderen van 3 tot 12 jaar zijn hierbij de doelgroep.

KidsTennis: Kleur bekennen!

Het KidsTennisconcept bestaat uit 4 kleuren waarbij elke kleur voor een bepaald vaardigheidsniveau staat: Blauw, Rood, Oranje en Groen. Per kleur stijgt de moeilijkheidsgraad, worden de terreintjes groter en de tennisballen zwaarder.

Elke beginnende tennisser start in Blauw. Tijdens een lessenreeks neemt de leraar enkele testjes af. Slaagt de speler hierin dan mag hij overstappen naar de volgende kleur, rood dus.

Het KidsTennisverhaal eindigt wanneer de speler groen succesvol kan afleggen.

Voor de allerjongsten stimuleren we de motorische ontwikkeling ook in onze 'Witte lesjes'!

Klik hieronder op een kleur om meer informatie te bekomen.

       

Schrijf je hier in voor onze KidsTennis-lessen: TennisTraining@'tSas.

Jongerenvriendelijke club

Tennistraining@tsas heeft reeds jaren een goede jeugdwerking, waar iedereen zich thuis voelt. Ons doel is niet alleen tennis aanleren, maar ook dat jullie zich bij ons thuis voelen door het organiseren van allerhande activiteiten.

Van bij de start van het project kidstennis waren wij actief als pilootclub. In samenwerking met TennisVlaanderen en nog andere pilootclubs werd het idee kidstennis uitgetest en beproefd. Door het uitwisselen van onze ervaringen en vaststellingen werd het project kidstennis tot wat het vandaag is.

In de jaren 2005 en 2006 behaalden wij de titel Laureaat jeugdvriendelijke tennisclub. In het jaar 2006 werden wij ook verkozen tot Fair Play tennisclub uit vele andere tennisclubs. In 2007 werden wij verkozen tot jeugd top club. En in 2008 behaalden wij opnieuw de titel Laureaat jeugdvriendelijke tennisclub. Vanaf 2009 tot heden behaalden we telkens het label jeugdvriendelijke tennisclub en erkende kidstennisschool.

Je kan misschien al eens snoepen van de sfeer doorheen wat foto's? Ga dan naar het Foto-album van 't Sas. Je vindt er heel wat rond Kidstennis.

Onze jeugdcoordinatoren :Christine Van Uytsel, Raphael Lambrechts en ludo Nollet

Heb je zelf een aankondiging, een leuk verhaal of foto’s, dan kan je deze na controle via ons op site laten plaatsen. Je mag hiervoor een mailtje sturen naar onze super sympathieke en super enthousiaste verantwoordelijke: Ludo.

En als je nóg meer wil weten over Kidstennis dan op onze web site te vinden is, dan kan je natuurlijk ook naar het KidsTennis-gedeelte surfen van de TennisVlaanderen zelf: TV KidsTennis.

Activiteiten & Tornooien tennistraining@tsas

Services

De Kidstennis Toer

De Mini winter/zomer toer, is een reeks minitornooien georganiseerd door verscheidene clubs. Deze tornooien bestaan uit wedstrijdjes midi of mini tennis. De tornooien duren een halve dag en iedereen speelt tegen iedereen. Er zijn geen winnaars of verliezers.

Vanaf deze winter zijn er vijf reeksen: wit – blauw – rood – oranje – groen.

Bij een deelname mag de prijs maximum € 4 zijn en krijgt iedereen achteraf een geschenkje. Bij drie deelnames volgt een extra prijs en bij vijf deelnames volgt een tweede prijs en een uitnodiging voor het Feest van de Jeugd(zomer) of Mini Masters(winter).

Om te zoeken naar tornooitjes in jouw buurt kan je hier klikken.

In het trainingspakket is twee keer gratis begeleiding aan een KidsToer voorzien. Kijk naar de Kidstennis activiteiten om te zien waar, of vraag meer informatie aan je tennisleraar/lerares.

Kids Tennis Activiteiten tennistraining@tsas

Je houdt het nauwelijks voor mogelijk wat we allemaal organiseren. Hieronder geven we je steeds een up to date overzicht. Hou het in de gaten!

Wanneer
3/01/2022 tem 7/01/2022
Deelnamekost
145€
Inschrijven
Wanneer
27/08/2021
Planning
10.00u blauw, rood, oranje 13.30u groen
Wanneer
datum nog te bepalen
Planning
in Ravotter brengen en ophalen
Wanneer
datum nog te bepalen
Planning
Flashy Golf
Wanneer
28/02/2022 tem 4/03/2022
Deelnamekost
145€
Inschrijven
Wanneer
4/04/2022 tem 8/04/2022
Deelnamekost
145€
Inschrijven
Wanneer
05-07-2021 tem 09-07-2021
Deelnamekost
125€
Inschrijven
Wanneer
12-07-2021 tem 16-07-2021
Deelnamekost
125€
Inschrijven
Wanneer
16-08-2021 tem 20-08-2021
Deelnamekost
125€
Inschrijven
Wanneer
23-08-2021 tem 27-08-2021
Deelnamekost
125€
Inschrijven
Wanneer
datum nog te bepalen
Wanneer
datum nog te bepalen
Wanneer
datum nog te bepalen
Wanneer
Wanneer
Wanneer
Wanneer
Wanneer
Wanneer
Wanneer
Kerst tornooi
Wanneer
Krokus tornooi
Wanneer
Paastornooi

Jeugdbestuur

Altijd in de weer

Het jeugdbestuur op 't Sas is een heel actief clubje en bestaat uit de volgende leden:

  • Christine Van Uytsel - Bestuur TC 't Sas
  • Ludo Nollet - Verantwoordelijke KidsTennis en administratie

Er worden regelmatig vergaderingen georganiseerd waar jullie bestaande, en natuurlijk ook nieuwe dingen, rond de jeugdwerking kunnen bespreken. Als je je geroepen voelt om mee te helpen met het jeugdbestuur, mag je altijd Christine contacteren.

Je kan ons uiteraard ook al je ideeën en voorstellen meegeven. Spreek ons aan, geef een belletje, of gebruik het contactformulier!